QUAESTOR Bank Zrt.

QUAESTOR Bank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyével a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. 100 százalékos részesedést szerzett a Credigen Bankban. A Bank neve 2015. február 1-i hatállyal Quaestor Bank Zrt-re változott. 2015. április 22. óta a tulajdonos felszámolási eljárás alatt áll. Így ezt követően a Bank feletti tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában álló Pénzügyi Stabilitási és Felszámolási Nonprofit Kft., mint felszámoló gyakorolja. Ezzel kapcsolatos aktuális információkat a következő címen talál: http://www.quaestor.hu/penzugyek

A QUAESTOR Bank Zrt. (székhely: 1036, Budapest, Fényes Adolf utca 6-8., adószám: 11999502-2-44, cégjegyzékszám: Cg.01-10-044324) ezúton értesíti Ügyfeleit, hogy jelenleg nem nyújt új személyi és áruvásárlási kölcsönöket és nem köt új hitelkártya szerződéseket.
Természetesen a QUAESTOR Bank Zrt. továbbra is kiszolgálja meglévő ügyfeleit a már megkötött szerződéseknek megfelelően.
Amennyiben a már megkötött szerződésével kapcsolatosan kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken!

Tájékoztatás a QUAESTOR Bank végelszámolásáról

Budapest, 2017. március 30. - Az MNB a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte ki a Quaestor Bank Zrt. végelszámolójának azt követően, hogy határozatában visszavonta a hitelintézet tevékenységi engedélyét.

A QUAESTOR Bank Zrt. (Bank) által a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) benyújtott kérelemre indult eljárásban az MNB visszavonta a bank 2000. július 31. napján kelt, I-756/2000. számú, pénzügyi szolgáltatás végzésére jogosító tevékenységi engedélyét, ezzel egyidejűleg elrendelte annak végelszámolását. A végelszámolás kezdő időpontja 2017. március 27. napja. Az MNB végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t (továbbiakban: PSFN Kft.) jelölte ki.

A PSFN Kft. a továbbiakban intézkedett a végelszámoló személyének kijelöléséről, és a vonatkozó változásbejegyzési kérelem benyújtásáról. A Bank PSFN Kft. által kijelölt végelszámolója dr. Strasser Csaba Gábor. A Bank végelszámolója a végelszámolási eljárásról, és a szükséges teendőkről honlapján nyújt folyamatos tájékoztatást.

A végelszámoló egyúttal tájékoztatja az érintetteket, hogy a Bankkal illetve az eljárással kapcsolatos megkereséseiket az info@psfn.hu-ra küldjék.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a QUAESTOR Bank Zrt. székhelye 2016.09.01. napjától az alábbi:
1036 Budapest, Fényes Adolf utca 6-8.

Tisztelt Ügyfelünk!

Amennyiben Ön azon ügyfeleink közé tartozik, aki

 • 2011. október 1. után kötött áruvásárlási kölcsönszerződést, személyi kölcsönszerződést, illetve hitelkártyához tartozó hitelkeret szerződést Bankunkkal,
 • és hitelét időközben a Banknak már visszafizette,
 • és bármely oknál fogva a Banknak többet fizetett vissza, mint amennyi járt,
 • és erről a Bank Önt - bejelentett címén - értesítette,
 • valamint az Ön túlfizetése meghaladja a 200 Ft-ot

akkor szeretnénk Önt ismételten arról tájékoztatni, hogy az Ön túlfizetését - annak elévüléséig - Bankunk az Ön rendelkezésére tartja, melyet felvehet pénztárunkban, vagy kérheti, hogy azt postai vagy banki átutalás útján kapja meg.

Annak érdekében, hogy Ön ezt az összeget megkapja a következő lépéseket szükséges tennie:

 1. értesítse a Bank Ügyfélszolgálatát levélben
  1. régi, a Credigen Bankkal kötött hitelszerződése számáról,
  2. amennyiben címe változott, az új lakcíméről (lakcímkártya másolat csatolásával),
  3. bankszámlaszámáról (bankszámlakivonat másolat megküldésével), ahova az összeget kéri vagy
 2. fáradjon be - fenti információkkal - a bankfiókba, ahol ezt készpénzben felveheti.

Tájékoztatjuk, hogy a túlfizetések kezeléséért a Bank tételenként egyszeri 200 Ft költséget számít fel, továbbá postai átutalás esetén ezen felül a Bank 700 Ft postaköltséget von le a kifizetendő összegből.

Amennyiben az Ön által megadott adatok a Bank nyilvántartásával megegyeznek és

 • Ön készpénzben szeretné felvenni az összeget, akkor fáradjon be Ügyfélszolgálatunkon működő Pénztárunkba az alábbi címen: 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 6-8.
 • Ön postai átutalást kér, Bankunk ennek akkor tud eleget tenni, ha az Ön túlfizetése meghaladja a 200+700 Ft összeget.
 • Ön banki átutalást kér, Bankunk ennek akkor tud eleget tenni, ha az Ön túlfizetése meghaladja a 200 Ft összeget.

Ügyfélszolgálatunk várja szíves megkeresését.

Telefonos Ügyfélszolgálat